Yumurtanı əsla bu halda yeməyin - DİQQƏT!
İnsan sağlamlığı üçün ən əhəmiyyətli zülal mənbəyi sayılan yumurtanın çiy halda, yoxsa bişmişinin daha faydalı olduğu çoxlarını düşündürən suallarından biridir. SİA bu yazıda oxucuları çiy və bişmiş yumurta arasındakı fərqlə tanış edib.
Çiy yumurta zərərlidir
Ekspertlərin sözlərinə görə, çiy yumurtanın iki əhəmiyyətli zərəri var. Birincisi, çiy yumurta B7 vitamini qəbulunu ləngidir. Digər zərəri isə salmonella mikrobu əmələ gətirməsidir. Mütəxəssislər bildirir ki, salmonella mikrobları xüsusilə immun sistemi zəif olan insanlarda müxtəlif xəstəliklərə yol aça bilər.
Bişmişi daha faydalıdır
Bişmiş yumurtanın qida dəyəri azalsa da, aparılan tədqiqatlar göstərib ki, çiy yumurta ilə bişmiş yumurta arasında qida dəyərləri baxımından ciddi fərq yoxdur.
Bununla belə ekspertlər yumurtanı tam bişirib yeməyi məsləhət görür. Yumurtanın tərkibindəki mühüm protein qaynaqlarından biri olan avidin yumurta bişəndə biotin ilə birləşərək olduqca əhəmiyyətli protein yaradır. Nəticə etibarilə ancaq tam bişmiş yumurta orqanizmi zülalla təmin edir.
Etiketlər
Oxşar xəbərlər
Balığı şəkərlə qızardın
Tibbi məlumatlar
“Bizim heç bir muzdluya əsla ehtiyacımız yoxdur” -...
Son Xeberler
Bu restoranlarda yemək yeməyin - Mətbəxdə iyrənc m...
Son Xeberler
“Ad çəkə bilmirsinizsə, deməli hekayə uydurursunuz...
Son Xeberler
Bərk Halda Lityum Batareyalarının Performansını Ar...
Texnologiya xəbərləri
Türkiyə Prezidenti: "Qarabağ zəfərini həzm edə bil...
Son Xeberler