
Dönər üçün Yeni Qaydalar: Mənşəyi Təsdiq Olmayan Ətdən Dönər Hazırlamaq Qadağandır

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) tərəfindən "Dönər"in təhlükəsiz istehsalı üçün yeni qaydalar hazırlanıb.
Bu qaydalarla dönərin hazırlanmasında istifadə olunan ətin mənşəyi və keyfiyyəti daha ciddi şəkildə nəzarət altına alınacaq. AQTA-nın təsdiq etdiyi kəsim məntəqələrindən və ya ət satışı müəssisələrindən alınmayan ətdən dönər hazırlamaq qadağan olunacaq.
Yeni qaydalara əsasən, dönər hazırlayan yerlərin xüsusi avadanlıqla təchiz olunması, ətin təmiz saxlanması və düzgün emal edilməsi tələb olunur. Bundan əlavə, dönərin hazırlanmasında istifadə olunan avadanlıqların da təmiz saxlanması, hər emaldan sonra yuyulması vacibdir.
AQTA-nın məqsədi dönərin keyfiyyətini və təhlükəsizliyini artırmaq, həmçinin istehlakçıların sağlamlığını qorumaqdır.
Texnologiya jurnalistikası ilə məşğulam. Əvvəllər İT şirkətində işləyirdim, amma yazmaq daha çox xoşuma gəldi. İndi hər iki dünyamı birləşdirə bilirəm...
Bütün məqalələrə baxınOxşar xəbərlər

Yayda dönər yemək təhlükəlidir?
Bugun.az

Kütləvi zəhərlənməyə səbəb olan dönərxana bağlandı
Bugun.az

Tovuzda zəhərlənmə baş verən müəssisənin fəaliyyət...
Bugun.az

DİM 2500-dən yuxarı abituriyentə xəbərdarlıq “sms”...
Son Xeberler

Bakıda 20-dən çox restoran və şadlıq sarayı cəzala...
Bugun.az

Qonşu ölkədən dollarla bağlı QƏRAR
Bugun.az